Prieš pasitikdami pavasarį, neužmirškime sočiai atšvęsti Užgavėnes – paskutinę kalendorinę žiemos dieną. Į pagalbą skubame pasidalinti blynų receptais.
Šokoladiniai lietiniai
Reikės: 4 kiaušinių, 2 stiklinių (500 ml) pieno, 1 arb. š. vanilės ekstrakto, 1 ½ stiklinės (210 g) miltų, 1/4 stiklinės (30 g) kakavos, 1 arb. š. kepimo miltelių, 1 arb. š. druskos, 2 valg. š. miltelinio cukraus, ½ stiklinės (125 ml) aliejaus.
Gaminimas: paruoškite blynų tešlą. Kiaušinius elektriniu plaktuvu išplakite, kol suputos ir jų tūris padidės. Supilkite pieną, vanilės ekstraktą ir dar kartą išplakite. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kakavos miltelius, kepimo miltelius, druską ir miltelinį cukrų. Miltų mišinį suberkite į plakinį ir išplakite iki visiškai vientisos masės. Toliau lėtai plakdami, plona srovele supilkite aliejų. Uždenkite dubenį su paruošta tešla maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve 1 valandą ar ilgiau. Blynus pagardinkite vaisiais ar uogomis.
Vegetariški blyneliai
Reikės: 1 svogūno, 4 bulvių, 180 g šąldytų žirnelių, 1 paprikos, 1 arbat. š. malto imbiero, 2 valg. š. maltų džiuvėsėlių, sauja petražolių, 1 arbat. š. druskos, aliejaus kepimui.
Gaminimas: išvirkite ir sutrinkite bulves. Į gautą masę sudėkite smulkintą svogūną, aitriąją papriką, imbierą, petražoles, žaliuosius žirnelius, kuminus, miltus, džiūvėsėlius ir įberkite druskos. Viską gerai sumaišykite ir kepkite blynelius įkaitintoje keptuvėje. Kai gražiai paruduos iš abiejų pusių, sudėkite juos ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai. Prie šiltų vegetariškų blynelių puikiai tinka natūralus jogurtas
Amerikietiški blyneliai
Reikės: 1,5 stiklinė miltų, 1 kiaušinio, 1,5 stiklinė kefyro, 0,25 stiklinės cukraus, 2 šaukšteliai kepimo miltelių, 0,25 stiklinės aliejaus, 1 žiupsnio druskos.
Gaminimas: Sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską. Kitame inde sumaišykite kiaušinį, kefyrą ir aliejų, viską gerai išplakite. Šias dvi mases sumaišykite. Kepkite įkaitintoje keptuvėje ant nedidelės ugnies.
Smagių ir skanių Jums Užgavėnių!