Rokiškio miesto vietos veiklos grupės konsultacija

Antradienį, gruodžio 1 d., Rokiškio miesto vietos veiklos grupė (VVG) visus rokiškėnus kvietė į susitikimą  – konsultaciją, vykusią UAB „Ivabaltė“ salėje. Tarp susirinkusių – visuomeninių organizacijų, verlo bei Rokiškio rajono savivaldybės atstovai. Visi jie turėjo galimybes pateikti klausimus, diskutuoti, išsakyti savo idėjas bei vizijas.

Šiuo metu rengiama Rokiškio miesto plėtros strategija, tad pristatyti bei aptarti jau nuveikti darbai, tai kas daroma bei ateities planai. Kadangi tarp susirinkusiųjų būta ir žmonių, turinčių įvairių projektų rašymo patirties, jų konsultacijos bei pasidalinimas patirtimi – neįkainojamos. Kaip ir būsimųjų projektų, kuriuos norėtų įgyvendinti asociacijos nariai, idėjos. Visos jos turi tilpti į būsimosios Rokiškio miesto plėtros strategijos prioritetus, tad kiekvienam dalyvaujančiąjam verta atrasti savo stipriąsias bei silpnąsias vietas. Ten, kur visuomeninės organizacijos bejėgės, padėti gali verslo atstovai ar Rokiškio rajono savivaldybė. Beje, pastarąją atstovavusiams Rokiškio rajono mero patarėjui Tadui Barauskui, konsultacijos dalyviai taip pat nešykštėjo klausimų. Visgi bene dažniausiai susitikimo metu nuskambėjusi frazė – imam ir darom. Tai teko išgirsti iš Verslo klubo pirmininko Irmanto Tarvydžio, Rokiškio kultūros centro direktoriaus Eriko Druskino ir kitų pasisakiusiųjų.

Rengiant strategiją renkami duomenys, apklausiami Rokiškio miesto gyventojai. Daliai miesto gimnazistų jau pateiktos anoniminės anketos, kuriose moksleiviai buvo prašomi išsakyti savo nuomonę, pastabas, įvardinti ko jauniems žmonėms trūksta jų gimtąjame mieste, kas turėtų pasikeisti, kad po mokslų baigimo, norėtųsi grįžti gyventi būtent čia. Anketos dar bus dalinamos mokyklose, taip pat rengiami klausimynai kitų amžiaus grupių rokiškėnams. Tad, jei sulauksite prašymo išsakyti savo nuomonę raštu – nelikite abejingi. Juk turime galimybę drauge savo miestą paversti tokiu, kuriame gera gyventi visiems.

Jei skaitote šį tekstą, internetinę Rokiškio miesto vietos veiklos grupės svetainę jau atradote. Jos plėtra, administravimas, bei tai, kokios informacijos reikėtų lankytojams – dar vienas susitikimo metu aptartas klausimas. Tad, jei turite pasiūlymų, pastebėjimų kokios informacijos apie Rokiškio miesto vietos veiklos grupę Jums, skaitytojau, trūksta, turite klausimų, o gal tiesiog nedrįstate prisijungti – prašome skambinti, rašyti ar komentuoti.  Svetainės tikslas – teikti informaciją visiems. Ir tiems, kurie tapo asociacijos nariais, ir tiems, kurie abejoja ar verta jungtis, ir rokiškėnams, kurie turi idėjų, tačiau nežino kaip jas įgyvendinti. Tad tikimės, jog drauge kursime šį puslapį – Jūsų pastebėjimai, kokios informacijos trūksta, ką norėtumėte pamatyti ar sužinoti, mums labai svarbūs.

Nuotraukos Justo Kačerausko

IMG_3523 IMG_3524 IMG_3525 IMG_3526 IMG_3528 IMG_3531 IMG_3533 IMG_3534 IMG_3536 IMG_3538 IMG_3543 IMG_3547 IMG_3548

Šioje svetainėje naudojami slapukai (angliškai „cookies“).